Kumlama

Kumlama, ürünün ömrünü uzatmak için, zaman içinde aşınmamak ve böylece korozyonu önlemek için metal yüzeylerde bulunan kir, yağ, pas, çıkıntılar, çentikler ve boşlukları iyice temizleyerek ve boyayarak uygulanan bir patlatma yöntemidir. Bu işlem özel olarak geliştirilmiş çakıl denilen çeşitli aşındırıcı malzemelere uygulanır. Bu süreç, metal yüzey üzerinde görünen veya görünmeyen tüm pedleri, çentikleri, girintileri ve çizikleri tamamen ortadan kaldırır, böylece metal matrisi ortaya çıkar. Bitmiş metalin korozyona karşı en savunmasız olması zamanıdır. Uygulama sonrası nemli ortamda bırakılırsa, renk birkaç saat içinde değişecektir. Çünkü pas başlayacaktır. Bu nedenle, işlem görmüş metal yüzeyleri zaman kaybetmeden boyamak önemlidir. Bunun için boyanmış olmalı. Tekdemir Kumlama, tüm operasyonları profesyonel ve eğitimli personel ile güvenli bir şekilde uygular. Uygulamanın ne kadar iyi yapıldığına bakılmaksızın, profesyonelce yapılmayan bir resim işleminde sorunlar kesinlikle ortaya çıkacaktır. Bir nokta iğne deliği kadar hava ile temas halinde ise korozyon başlayacaktır. Daha sonra bütün bir metale yayılmak kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle, uygulamaların ileri teknik altyapı ve uzman ekipleri olan firmalar tarafından yapılması tavsiye edilmektedir. Boya uygulaması profesyonelce yapıldığında, metalde problem olmayacaktır.

Amaç Yüzeyinin Düzgün Kumlamada Arındırılması

Zımparalama sektörlere göre farklı yapılır. Uygun boya kullanılması da gereklidir. Buna ek olarak, uygun film kalınlıklarında uygulamak da önemlidir. Bu işlemin amacı boyanacak olan metal yüzeyin tamamen temizlenmesidir. Sonuç olarak, boya metal yüzeye bağlanır. Yüzeyde pürüzlülük ve gözeneklerin oluşması için de gereklidir. Boyayı farklı kimyasal maddeler kullanarak metal yüzeylere yapıştırmak mümkün değildir. Metal yüzey, boyanın yapışması için uygun aşındırıcılarla pürüzlendirilmelidir. Kum püskürtme, yüksek basınçlı hava ile metal yüzey üzerinde gerçekleştirilir. Bu arada, kum metal yüzeyi aşındırır ve aynı zamanda yüzeydeki her türlü iri, çatlak, çıkıntı ve çizikleri de yok eder. Sonuç olarak, yüzey boyama için hazır hale getirilir. Kumlama kazanları dış mekan uygulamalarında kullanılır. Bu kazanlar, gemileri ve tersanelerde büyük yapıları patlatmak için kullanılır. Tekdemir Kumlama, gemi yapımı ve gemi yapımı konusunda profesyonel uygulamalara sahiptir.

Kumda Kullanılan Malzemeler

Bu süreçlerde farklı yöntemler uygulanır. Bunlar arasında otomatik zımparalama genellikle kesilmemiş veya kaynaklanmamış malzemeler üzerinde gerçekleştirilir. Bu makineler yarı otomatik sistemlerle çalışır. Bu sistemde, makineye girebilecek malzeme hızlı bir şekilde temizlenir. Ancak, bu süreç dezavantaja sahiptir. Bu büyük öğelere uygulanmaz. Uygulamada farklı aşındırıcı malzemeler kullanılmaktadır. Bunlar cam ve mineral bazlı ve metal bazlı malzemelerdir. İşlemde kullanılan aşındırıcıların doğru seçilmesi önemlidir. Paslanmaz çelik bilye, cam boncuk, alüminyum oksit top, çelik ızgara, bazalt, silika, kuvars gibi aşındırıcılar işlenmek için kullanılır. Tekdemir Kumlama, tüm bu aşındırıcıları doğru operasyonlar için kullanır.

Metal ürünler, hava ve su ile temas, belli bir süre sonra arzu edilmeden oksitlenir (paslanmış) ve bir süre sonra özelliklerini kaybeder. Metal ürünlerin fiziksel, kimyasal, mekanik veya elektriksel özellikleri istenmeyen hasara maruz kalır.

Metal ürünlerinde oluşan korozyon, en etkili, hızlı ve uygun kumlama sistemidir.

Farklı tip ve makinalarla yapılan metal zımparalama işleminde demir cüruftan çok küçük yuvarlak tanecikler yüksek hızda metal yüzeye püskürtülür ve metal yüzeydeki tüm kir, pas, boya ve istenmeyen artıklar temizlenir.

Aynı zamanda bu süreç, profesyonel ekip ve kullandıkları makineler için de önemlidir. Bu bağlamda, firmamız sonuç odaklı değerli müşterilerinize en iyi hizmeti verebilmek için herhangi bir içkiden kaçınmamaktadır. En yüksek kaliteli insan ve makine gücü ile çalışırlar.

Müşterilerimizin memnuniyeti bizim memnuniyetimizdir.